Monday, March 14, 2016

Nutella - hemmagjord alltså!

Jag är uppvuxen med nutella. Ett tjockt lager på en skiva vitt surdegsbröd. Inte nyttigt på något sätt men så gott. Man får kompensera med broccolisallad till kvällsmat helt enkelt. Jag har sett några recept på hemmagjord nutella och har nu testat. Det smakar inte direkt som nutellan man köper men är otroligt gott. Nötsmaken kommer verkligen fram! 

3 burkar egen nutella 

Ingredienser
400 gr hasselnötter
4 msk rapsolja
3,3 dl Florsocker
1,4 dl Kakao
1,3 tsk Vaniljpulver
0,4 tsk Salt

Hur gör man?
1) Lägg hasselnötterna på en plåt i ugnen på 200 gr, ca 15 min. Du känner på doften när de är rostade. Syftet är att du ska få av det mesta av skalet. 
2) Lägg nötterna (i omgångar) i en kökshandduk och skrubba så skalet lossnar. Allt lossnar inte men det gör inget. Lägg de skalade nötterna i din blender och mixa!
Först låter det mest men efter någon minut blir det en krämig massa. Väldigt häftigt! 
3) När det blivit en oljig nötmassa blandar du i övriga ingredienser och kör tills allt blir nutella! 
4) Lägg upp i rengjorda burkar men se till att det finns kvar som du kan smaska i dig med slickepotten! 

1 comment:

Brittas mat said...

Wow så gott. Denna gick ju rakt genom skärmen 😋