Monday, February 29, 2016

Frallor

Hittade ett gott recept som jag modifierade lite. Tog inte så lång tid så de hann bli klara lagom till söndagsfrukosten! 

Ingredienser (blir 8 frallor)
25 gr jäst
3 dl Vatten
1 msk rapsolja
1 tsk Salt
6 dl Mjöl
Blandade fröer - linfrön, solrosfrön och pumpafrön
Lite riven prästost
1 uppvispat ägg

Hur gör man? 
1. Lös upp jästen i vattnet. Blanda i salt och olja. 
2. Arbeta i mjölet lite i taget tills det blir en fin deg. 
3. Låt degen jäsa under bakduk i 30 min. 
4. Knåda degen och bestäm dig för om du vill ha släta frallor eller med frö. Vi gjorde 4 helt släta och i resten av degen knådade jag i fröerna innan jag formade 4 frallor. 
5. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och täck med bakduken igen. Låt jäsa i 30 min. 
6. Sätt ugnen på 250 gr. 
7. Pensla frallorna med ägget och om du vill strö på lite ost och/eller pumpafrön. 
8.  Grädda i 10 min och njut! 


No comments: