Monday, January 19, 2015

Ugnspannkaka med keso och rivna morötter

Detta är verkligen barnsligt gott. Det tar en liten stund i ugnen men å andra sidan då får man gott om tid att göra en god sallad under tiden eller hänga med barnen som man inte träffat på hela dan!

Ingredienser:
- 3ägg
- 8 dl mjölk
- 4 dl mjöl
- 1/2 tsk salt
- 2 paket bacon

Tillbehör:
- Keso
- Lingonsylt
- Rivna morötter
- Valfri sallad

Hur gör du?
1) Klipp sönder bacon i ett stekjärn och stek upp det.
2) Sätt ugnen på 225 grader.
3) Häll över bacon direkt från stekjärnet i en ugnsplåt - du behöver inte smöra formen eftersom fettet från baconfräset redan gjort jobbet.
4) Vispa sönder äggen, tillsätt hälften av mjölken, blanda i saltet och mjölet.
5) Vispa tills det blir en slät smet. Häll sedan i resten av mjölken och vispa färdigt.
6) Häll upp i plåten och se till så att baconet är någorlunda jämnt fördelat.
7) Ställ in mitt i ugnen i ca 30 minuter (den ska vara gyllenbrun när den är klar).

Låt den vila några minuter innan du serverar med dina tillbehör!

No comments: