Monday, January 19, 2015

Tomatsoppa med varma mackor

Hittade ett recept på tomatsoppa med apelsin i så det var vi ju tvungna att testa! Blev en god soppa och lite annorlunda än den jag brukar göra med basilika osv.


Ingredienser
Tomatsoppan (Anpassat Recept från Elle mat&vin, Vardagslyx nr 1 2014)
- 1 gul lök
- 2 klyftor vitlök
- 2 msk olivolja
- 1 lagerblad
- 1 burk hela tomater (konserverade)
- 60 gr soltorkade tomater i olja
- 5 dl grönsaksbuljong
- ca 3 msk tomatpuré
- Saft från en halv apelsin (smaka av och ta mer om du tycker det smakar gott)
Salt och peppar

Varma mackor
- Gott bröd
- Chèvre
- Olivolja
- Skinka
- Rödlök

Tillbehör
- Crème fraiche
- Rostade pinjekärnor

Såhär gör du:
1) Hacka lök och vitlök och låt detta fräsa en stund i olivoljan. Häll i tomatpurén och låt den fräsa med en liten stund.
2) Häll på buljongen, tomaterna (både burken och de soltorkade) och lagerbladet
3) Låt detta puttra i ca 15 minuter. Sätt då på ugnen på 225 grader och förbered mackorna (se längre ner)
4) Plocka upp lagerbladet, pressa i apelsinsaften.
5) Mixa den slät med en stavmixer och smaka av med salt och peppar.
Mackorna
1) Lägg dina brödskivor på en plåt
2) Pensla med olivolja, lägg på skinka, chèvre och rödlök
3) In i ugnen i 7-10 minuter


Servera med en klick crème fraiche och rostade pinjekärnor.


No comments: