Monday, January 26, 2015

Mer grönt och skönt i maten

Här kommer två tips på hur du kan enkelt få in mer grönsaker i maten. I princip oavsett vad du serverar till så är detta ris eller denna pasta god till.

Grönsaker i riset
Detta hittade vi i ett recept på Tasteline som serverades med lax. 



Ingredienser 
Ris (gillar basmatiris bäst)
Broccoli
Färsk babypenat
Frysta ärtor

Såhär gör du:
1) Koka riset
2) Under tiden sköljer du och skivar broccolin tunt, använd stammen också (bortsett från nedersta biten). Hacka spenaten grovt. 
3) När riset kokat klart blandar du i alla grönsakerna så allt blir varmt. Men de ska inte tillagas. 

Grönsaker i pasta
Vi äter ju väldigt väldigt mycket pasta :). Jag har en mandolin som kommer väl till pass när man ska skiva grönsaker till just pasta. Idag hade vi i zucchini men tycker även det är gott med morötter. 


Ingredienser 
Pasta 
Zuccini

Såhär gör du:
1) Koka pastan i saltat vatten
2) Strimla/hyvla/skiva grönsakerna tunt. 
3) Häll i grönsakerna när 1 min kvarstår av koktiden. 
Häll över olivolja innan servering. 





No comments: