Thursday, January 22, 2015

Kycklinginlindad parmaskinka med svampsås och tagliatelle

Ok - jag är särskilt svag för allt med pasta men denna rätt blev verkligen god! Hämtade receptet från Elle mat & vin nr 1 2014 och har gjort vissa egna tolkningar som t.ex. att använda dijonsenap istället för grovkorning senap.


Ingredienser

- En rejäl näve valfri svamp (vi hade shitake och skogschampinjoner hemma)
- 1 stor morot
- 8 tsk dijonsenap
- 3 kycklingfiléer (eller köp kycklingminutfiléer)
- 8 skivor parmaskinka
- 2 msk olivolja
- 1 dl torrt vitt vin
- 3 dl hönsbuljong
- 1 kvist rosmarin (eller torkad går också bra)
- 250 gr tagliatelle
- 1/2 kruka persilja
- 1 msk smör
- 1 1/2 dl grädde
- 2 tsk maizena

Att servera till: riven parmesanost, avokado och tomat

Såhär gör du:
Börja med kycklingen
1) Skala moroten och skär den i tunna stavar (typ juliennestavar)
2) Om du har hela filéer så dela den i tre långa tunna skivor, har du köpt färdiga minutfiléer, så lägg upp 8 stycken på din arbetsyta
3) Bre på senap, lägg på en skiva parmaskinka, lägg på några morotsstavar och rulla ihop. Knyt ihop varje rulle med kökssnöre. Salta och peppra.
4) Stek rullarna runtom i olivoljan.
5) Släng på svampen och låt den steka med en liten stund (typ ett par minuter)
6) När kycklingen och svampen fått lite yta häller du på vitt vin och hönsbuljong. Lägg i rosmarin och låt det koka upp.
7) Nu ska detta puttra i ca 10 minuter.
8) När detta puttrar kan du koka pastan, hacka persilja, riva parmesanost och skiva tomat och avokado
9) När kycklingen har puttrat i 10 minuter lyfter du upp rullarna och håller dem varma. Nu ska du göra såsen.
10) Tillsätt grädde till såsen och låt koka ett par minuter. Blanda ut maizena med lite vatten och vispa ner i såsen. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka rullarna i såsen.
11) När pastan är klar blandar du i smör och persilja.
12) Servera pastan med kyckling, sås, parmesan och avokado-salladen.

Bon apetit!

No comments: