Friday, November 7, 2014

Tuppgryta med massa gott

Jag gjorde en hel tupp i måndags som fick ligga och gosa i ugnen i över 5 timmar. Så himla gott. Det fanns en baktanke också eftersom jag visste att det skulle bli mängder med mat över som vi kunde laga snabba måltider med i den stressiga vardagen. En dag gjorde vi wraps med massa grönsaker och tupp-kött. Men en dag gjorde vi denna gryta eller ragu kanske man ska kalla det. 

Ingredienser

- 200-300 gr lagat Tuppkött eller t.ex. färdiggrillad kyckling (om du inte har färdiga tupprester eller kyckling kan man köpa filé och steka upp lite lätt innan och sedan låta köttet koka färdigt i såsen.)
- 2 dl Grädde
- 2 msk crème fraiche
- 1stor klick tomatpuré
- 1 tsk sambal oelek
- Några cornichoner
- Några syltlökar
- Soltorkade tomater
- Salt och peppar

Att servera till: kokt ris och vitlöksfrästa zuccinistavar.



Hur gör man?
1) Häll i grädde, crème fraiche, sambal oelek och tomatpuré i en gryta, blanda och koka upp
2) Sätt på riset. 
3) Häll i tupp, syltlök, soltorkade tomater, cornichoner. 
4) Låt detta puttra under tiden som riset kokar så att det blir mycket smak
5) Hacka vitlök och skär zucchinin i stavar. Stek i olivolja och salta och peppra efter smak
6) Smaka av grytan med salt och svartpeppar. 
Servera och njut! 

Och en avslutande skrytbild på den fina tuppen:




2 comments:

TapetserarEva said...

Ser gott ut, hur tillagade du den hela tuppen först?
Mvh Eva

Maria said...

Hej TapetserarEva
Jag la tuppen i en gjutjärnsgryta, fyllde den med äpplen och citron. Saltade och pepprade. La lite gott o grytan omkring tuppen. Sen fick den ligga i ugnen och gotta sig ett par timmar - minns tyvärr inte hur länge. Lycka till!