Sunday, November 9, 2014

Schweizisk rösti

Jag var sugen på en god rösti idag så hittade på följande recept. Till röstin serverade jag kassler (även gott med skinka eller dylikt) som jag hade värmt med lite grönsaksbuljong, en sallad, dijonsenap, cornichoner och syltlök. Mycket smak! 



Ingredienser (till ca 2 personer)

-4-6 stora fasta potatisar (jag använde Asterix)
- 1 gul lök
- 1 paket bacon (140 gr)
- 1/2 dl gruyereost (eller annan smakrik ost)
- Smör att steka i
- Salt och peppar

Hur gör man?
1) Finhacka baconet och stek det lätt, inte så det blir knaprigt. 
2) Skala potatisen och grovriv den. Lägg i en bunke. 
3) Skala och grovriv löken. 
4) Blanda potatis, lök, bacon, salt och peppar. 
5) Smält smör i ett stekjärn på medelhög värme. Lägg i potatisen och platta ut den. 
6) Det viktiga är nu att potatisen ska bli genomstekt utan att bränna vid så ha det hellre på en låg temperatur länge. Jag brukar även lägga på ett lock så att värmen stannar kvar och hjälper tillagningen. 
7) När det är dags att vända röstin lägger du på locket, vänder på allihopa och glider ner den ostekta sidan igen. 
8) Strö över osten innan servering. 
9) Servera med alla godsakerna jag skrev ovan. 






No comments: