Monday, November 17, 2014

Pytt i panna

Här kan man verkligen ösa i allt möjligt! Mamma har lärt mig att om vi har kött över, hur liten mängd som helst, så tärnar jag det och samlar i en påse i frysen till en framtida pytt! Vad brukar ni ha i er pytt? 



Ingredienser till dagens pytt:

- Svamp
- Zuccini
- Morot
- Vitlök
- Potatis
- Chorizo
- Köttrester
- Ägg att steka på slutet och servera till
- salt och peppar
- Worchestershiresås

Gott att servera till: Dijonsenap, cornichoner, ketchup, worchestershiresås

Hur gör man?
1) Tärna allt!
2) Börja med att steka potatisen i smör eller olja. 
3) När den är klar tillsätter du efter hand övriga ingredienser. Jag använde faktiskt 2 stekjärn och blandade ihop det på slutet. Kändes lite mer effektivt så. 
4) Krydda med salt, peppar och eventuellt worchestershiresås.
5) Servera med valda tillbehör. 

Jag stekte i 2 järn - dels för att barnen inte ville ha lika kryddigt och för att allt inte fick plats ;) 

No comments: