Wednesday, November 12, 2014

Oststänger av filodeg

Superenkelt att svänga ihop och gott att servera till en soppa. 



Ingredienser 
- 1 paket filodeg (finns i frysdisken)
- 2-3 dl riven smakrik ost 
- 1 ägg

Hur gör man?
1) Sätt ugnen på 200 gr och ta fram filodegen från frysen
2) När degen tinat så veckla it den försiktigt. Som du känner är där en massa tunna ark och ganska långa. Jag brukar dela det en gång på mitten och ta 2 ark per rulle. 
3) På de ark som du plockat loss strör du ost diagonalt från hörn till hörn. Pensla runt ramen med ägg. 
4) Vik ihop som en triangel, pensla ramen igen och Rulla ihop tvärs över. Ägget gör att det klistrar ihop. 
5) Pensla pinnarna med ägg innan de åker in i ugnen. 
6) Nu glömde jag ta tiden senast men låt de stå inne i ca 10 min eller tills de blir gyllenbruna. 


Serveras godast varma! 

No comments: