Monday, September 19, 2011

Potatismos med Kronärtskocksbottnar

Här kommer ett recept på ett tillbehör - mos är gott till det mesta, vi hade detta till en bit entrecote och en massa grönsaker. Jag har nyligen upptäckt (tack vare mamma) att det är riktigt gott att smaksätta mos. Man kan ha i parmesanost t.ex.. I detta recept har jag kopierat mamma och haft i vitlök och kronärtskocksbottnar. (jag har ingen bild eftersom det är inte så lätt att få en snygg bild på mos...)

Ingredienser:
- 1 kg potatis
- 1 burk kronärtskocksbottnar
- 2 vitlöksklyftor
- 1 klick smör
- Mjölk (vet ej mängd - beror på hur fast/lös du vill ha din mos)
- Salt & Peppar

Hur gör man?
1) Skala potatisen och dela de större bitarna så att det går lite snabbare att koka. Lägg i en kastrull.
2) Skala vitlöksklyftorna och lägg i hela i kastrullen.

3) Skölj av kronärtskocksbottnarna och kolla så det inte sitter kvar några hårda bitar. Lägg i kastrullen.
4) Salta och koka tills potatisen är mjuk.
5) Häll av vattnen och i med smöret.
6) Häll i mjölk - ta lite i taget så att du får önskad konsistens.
7) Jag använde vispen för att göra moset - då får man lite bitar vilket jag gillar - annars kan man ta en potatispress.
8) Salta & Peppra.


No comments: