Thursday, September 22, 2011

KladdkakeKakor

Vi fick en kakbok med 500 kakrecept som gissningvis kommer att provbakas då och då! Det första jag testar är såklart Kladdkakekakor!


Ingredienser:

- 50 gr smör
- 175 gr mörk choklad
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 5 msk mjöl
- 2 krm bakpulver
- 1 krm salt
- 125 gr ljus choklad

Hur gör man?
1) Sätt ugnen på 175 grader och lägg bakplåtspapper på 2 plåtar (eller 1 plåt om ni har en lika stor ugn som vi)
2) Smält mörk choklad och smör långsamt över ett vattenbad. Låt det svalna något.
3) Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål
4) Vispa ägg, socker och vaniljsocker
5) Rör ner chokladblandningen, därefter mjölblandningen och till sist hackad ljus choklad.
6) Klicka ut smeten på bakplåtarna (jag gjorde 18 kakor - de blev ganska stora så man kanske skulle gjort lite mindre klickar)
7) In i ugnen i 8-10 minuter
8) Ta ut ur ugnen och flytta över kakorna med bakplåtspappret till ett galler för att svalna

När de har svalnat kan du förvara dem i en lufttät burk i upp till 3 dagar (om du inte äter upp dem innan dess så klart)

No comments: