Tuesday, February 22, 2011

Ugnsbakad Lax i Hummersås

Ett gott och enkelt recept som jag hittade på Tasteline från början - har dock ändrat lite grann så klart!


Ingredienser:

- 4 portioner lax
- 1 dl lätt crème fraiche
- 1 dl vatten
- 3 msk hummerfond
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 2 tsk dijonsenap
- Svartpeppar

Att servera till:

- Haricots verts
- Ris eller Potatis

Hur gör man?

1) Sätt ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en ugnsfast och peppra den
2) Blanda och koka ihop: crème fraiche, vatten, hummerfond, senap, grädde och peppar
3) Häll blandingen över laxen och sätt in i ugnen i 30 minuter
4) Medans laxen är i ugnen koka ris och haricots verts eller det tillbehör ni önskar

Klart att servera!

No comments: