Monday, February 15, 2010

Thailändsk Fisksoppa

Detta receptet påminner en del om receptet på Thailändsk kycklingsoppa som jag redan har i bloggen. Många fräscha ingredienser så man känner sig helt nyttig! Mycket smaskigt!

Ingredienser:
- ½ purjolök
- 2 morötter
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk ingefära
- ½-1 broccoli
- 100 gr färska champinjoner
- ½ röd chili
- ½ dl limejuice (ca 2 pressade lime)
- 3 tomater
- 2 msk rapsolja
- 2 msk fisksås
- 1 msk sweet chili sås
- 10 dl grönsaksbuljong
- 1 burk kokosmjölk
- 600 gr fisk (t.ex. lax)
- Sockerärtor (strimlade att dekorera med)
- Ris eller nudlar att servera till

Hur gör man?
1) Sköjl och skär purjolöken, skala och skiva morötterna, hacka vitlök och ingefära, sköjl och hacka chilin, tärna tomaterna, skär champinjoner och broccoli i grova bitar.
2) Fräs vitlök, ingefära, purjolök och morötter i oljan. Tillsätt chilin, tomater, fisksås, sweet chilisås och grönsaksbuljong. Låt det koka sakta i ca 10 minuter.
3) Lägg i kokosmjölken, fisk, champinjoner och broccoli och låt det koka tills fisken är klar.
4) Smaka av med limejuice.
5) Servera med nudlar eller ris och dekorera med strimlade sockerärtor.

1 comment:

Patriocia said...

Fantastiskt gott att vara inne på din sida. Man blir hungrig och sugen på att laga mat och baka! Hehe. Tack själv för trevligt lunchsällskap! :) Vi ses!