Thursday, February 18, 2010

Gulaschsoppa


Mmmm. Gulaschsoppa är gott när det är ruggigt ute! Jag har dock aldrig vågat mig på att laga det eftersom jag har hört att det ska koka i flera dagar eller så ska man ha en särskild gryta osv osv. Men när jag fick senaste numret av Allt om Mat (nr 4 2010) så hittade jag ett recept som verkade gott så jag provade det med lite egna tillägg. Mums!

Ingredienser:
- 2 potatisar
- 2 morötter
- 1 paprika
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1- 1½ liter tomatjuice
- ev lite vatten
- 2 hönsbuljongtärningar
- 400 gr köttfärs
- 1½ tsk sambal oelek
- 1 tsk spiskummin
- 1 msk paprikapuré eller paprikapulver
- 2 msk tomatpuré
- salt och peppar efter smak

Hur gör man?
1) Skala och tärna potatis, morot och paprika. Skala och finhacka lök och vitlök.
2) Fräs lök, vitlök och köttfärs lite snabbt, häll i tomatjuicen och låt koka upp.
3) Smula i buljongtärningarna och häll i morot, potatis och paprika.
4) Smaksätt med tomatpuré, paprikapulver/puré, sambal oelek, spiskummin och ev salt.
5) Låt det koka tills potatisen är klar, hur lång tid det tar beror på storleken på potatistärningarna och potatissorten.
6) Servera med en klick crème fraiche och ett gott bröd.

No comments: