Monday, January 11, 2010

Croissanter med Svamp och Ädelost (Drinktilltugg)

Detta är en variant på skinkcroissanterna som jag brukar göra. Vi hade dem på nyår och de var uppskattade men jag tycker nog ändå att skinkcroissanterna är godast ;)

Ingredienser


1 rulle färdig smördeg
Ädelost
Finhackade och stekta champinjoner
Ägg till pensling

Hur gör man?

1) Rulla ut smördegen och dela in den i lagom stora fyrkanter (typ 10x10 cm?). Dela sedan dessa på diagonalen så det blir trekanter.
2) Blanda den stekta svampen och ädelosten
3) Lägg lite röra på varje trekant
4) Rulla den sedan från långsidan och vik ihop så det ser ut som en croissant. Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt och pensla med ett uppvispat ägg.
Stoppa in dem i ugnen i ca 225 grader i 5-10 minuter (håll koll på dem då olika ugnar bränner olika mycket)
Låt dem svalna lite innan du mumsar i dig alla!

No comments: