Monday, January 11, 2010

Broccolimuffins

Idag blev jag påmind av en väninna att jag inte uppdaterat min blogg på länge - det kanske ska bli något att ta tag i 2010! Hursomhelst blev jag peppad av henne (Tack för det B) och bestämde mig för att baka broccolimuffins - min senaste mums-upptäckt! Jag hittade receptet i Allt om Mats senaste tidning (nr 2 2010). De passar utmärkt att äta till t.ex. tomatsoppa.


Ingredienser (12 muffins):
- 150 gr frysta broccolibuketter
- 50 gr rucola
- 10-15 gröna oliver
- 4 dl dinkelmjöl
- 1 dl dinkelflingor
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 50 gr smör
- 2 dl mjölk
- 2 dl riven ost (jag tog lite mer för det är så gott med ost!)

Hur gör man?
1) Sätt ugnen på 200 grader.
2)Tina broccolin och dela i mindre bitar. Skölj och hacka rucolan. Hacka oliverna.
3) Blanda mjöl, flingor, salt, bakpulver och smör. Tillsätt mjölk och arbeta ihop till en deg.
4) Blanda ner det gröna och nästan all osten i degen.
5) Fördela degen i en muffinsform med 12 hål och strö över resten av osten.
6) Grädda mitt i ugnen i 20 minuter. När du tagit ut dem låt dem vila i 5 minuter innan du ställer dem på ett galler för att svalna.

När du äter dem är det godast om de är lite varma!

No comments: