Monday, October 5, 2009

Rotfrukter i ugnen med fetaost

Nu är det säsong för rotfrukter så jag har bestämt mig för att använda detta mycket. Det finns risk att vi kommer att föräta oss på denna rätt i höst men det är så gott!!!

Ingredienser:
Potatis
Rödbetor
Morot
Palsternacka
Fetaost
Oregano
Salt
Olivolja

Hur gör man?
1) Sätt på ugnen på 225 grader. Skala och skär allt i tärningar (inte för små)
2) Häll olivolja i en ugnsform o i med alla rotfrukter
3) In i ugnen i ca 10, sen tar ni ut den, saltar och häller på oregano, rör om och sen in igen
4) Våra behövde totalt ca 1 tim i ugnen men det beror ju på ugn och storlek på tärningarna osv.
5) När det är klart smular man över fetaosten och serverar!

Vi åt detta till fylld kycklingfilé och en annan dag till köttfärskebab - båda smaskiga!

No comments: