Monday, September 15, 2008

Jambalaya

Jambalaya är supersmaksigt och faktiskt lättlagat... Jag hade inte gjort det förut och blev väldigt positivt överraskad!

Ingredienser:


2 medelstora gula lökar
2 klyftor vitlök
3 msk olja eller smör
4 dl ris
8 dl hönsbuljong
1 burk hela tomater
1 tsk salt
2 krm vitpeppar
4 krm chilipulver
1 krm timjan
3 paprikor av varje färg
1 halv bunt selleri
500 g rökt skinka
1 grillad kyckling
300 g rensade räkor

Hur gör man?
1) Hacka löken och pressa vitlöken. Fräs i olja i en stor gryta. Tillsätt riset och låt stek en minut.

2) Häll i vattnet och tillsätt buljongtärning, tomater och kryddor.

3) Lägg på lock och koka på svag värme 20 minuter eller tills vätskan kokat in.

4) Rensa kycklingen och dela i bitar.

5) Strimla paprikan och sellerin och fräs i en panna. Skär skinkan i bitar.

6) Vänd ner kycklingkött, skinka eller kassler, selleri och paprika i riset. Smaka eventuellt av med mer kryddor. Skala räkorna om det behövs och vänd ner dem sist.

No comments: