Monday, September 15, 2008

Emincé de Veau (Kyckling- eller kalvgryta med svamp)

Detta är en Schweizisk gryta som jag tycker är fantastisk god!

Ingredienser:

500 gr Kalvlår eller filé (går precis lika bra med kyckling)
Salt
Vitpeppar
½ msk vetemjöl
1 gul lök
150 gr färska champinjoner
2 msk smör
1 dl vitt vin
1½ dl grädde
Eventuellt ett par droppar konjak
Hackad persilja

Hur gör man?

- Skär köttet i tunna strimlor
- Strö salt, peppar och mjöl över köttet och blanda ordentligt
- Skala och finhacka löken
- Skölj och skiva champinjonerna
- Hetta upp smöret i en stekpanna och stek köttet hastigt på alla sidor
- Tillsätt lök o champinjoner och låt det steka några minuter
- Ta sedan upp köttblandningen och håll den varm
- Vispa ned det vita vinet i stekskyn
- Tillsätt hälften av grädden och låt koka ihop till en simmig sås
- Lägg köttet i såsen och häll i resten av grädden. Låt det ej koka
- Smaka av om du vill ha i mer salt & peppar samt konjak
- Strö över persilja
Servera med ris eller spagetti

Bon Appetit et Vive la Suisse!

1 comment:

Ewa said...

mmmm, det låter sjukt gott!!! Jag och T har planer på att laga indiskt idag men nu blev jag sugen på din gryta, låter gott på en høstdag som denna :)

Puss