Sunday, April 27, 2008

Matiga Pannkakor med Havre (!?)

Jag hittade detta recept i Elle Mat & Vin och var bara tvungen att testa. Pannkakor med havre låter ju helt knäppt. Det slår inte vanliga pannkakor men var faktiskt ett gott alternativ. De blev lite frasiga och fluffiga...

Ingredienser:
4 dl Filmjölk el Mjölk
1 Ägg
1 ½ dl Havregryn
½ tsk Bakpulver
2 krm Salt

Till Servering: Mitt förslag: Keso och lingonsylt, Tidningens förslag: Smör, kanel och socker

Hur gör man?
1) Vispa samman alla ingredienser och låt smeten vila i ca 10 min.
2) Bryn lite smör i stekjärnet.
3) Häll i ca 1 dl av smeten och bred ut den i pannan.
4) Grädda på båda sidor.

När vi lagade blev det ca 6 st och det räckte till oss två.
Jag tyckte att socker, kanel och smör var ganska gott men lite skumt. Men prova!

1 comment:

Karin said...

Hej Maria!
Tack för en intressant gårdag! :) Är imponerad av ert arbete! God mat du tipsar om, ska definivt prova något av det endera dagen. Ha det gott!
//Karin =)