Wednesday, April 16, 2008

Kladdkaka Deluxe

När Ewa fyllde år bestämde jag mig för att experimentera lite med en vanlig kladdkaka och piffa till den lite! Den blev faktiskt riktigt bra! Basreceptet är detsamma men jag har lagt till nötter, kokos, mörk choklad och vit choklad.

Ingredienser:

100 gr smör/margarin
3 dl socker
2 ägg
1.5 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1 näve valnötter / andra nötter
50-70 gr mörk choklad
30-40 gr vit choklad
Kokos - lagom till att bröa formen med

Hur gör man?

1) Sätt ugnen på 175 gr C
2) Smält smöret i en kastrull (ta en lite större kastrull så kan du blanda hela smeten direkt i kastrullen)
3) Hacka nötterna och den mörka chokladen
4) Blanda i alla ingredienser
5) Kläm fast en bit bakplåtspapper i springformen och smöra den
"Bröa" formen med kokos - det blir en ännu godare smak på kakan då!
6) Häll i smeten i formen, det kan vara bra att använda en slickepott för att få ut allt det goda, om du tycker formen är tillräckligt full kan man alltid slicka den själv.. Mums..
7) Sätt in den i ugnen i 20-30 minuter - tiden beror så mycket på din ugn. Jag brukar känna med en potatissticka efter 20 minuter och se hur kladdig den är.
8) Riv den vita chokladen - när du tar ut kakan ur ugnen så strössla på chokladen med en gång.

Tips! Vissa springformar håller inte helt tätt så ställ formen på en plåt så du slipper städa din ugn.

Grattis på födelsedagen Ewa!
Se Ewas blog HÄR om ni vill se bilder på när vi njuter av kakan!

No comments: