Tuesday, March 11, 2008

Spagetti Carbonara


Jag får nog erkänna att detta är den rätt som Martin och jag lagar oftast. Det går så himla snabbt och det är så smaskigt. Det är heller inga konstiga eller svåra ingredienser.

Ingredienser:
(till 2 personer)

250 gr Spagetti
3 ägg
1 paket bacon
En skvätt mjölk eller matlagningsgrädde
Parmesanost - Mycket :) (Kanske 1-2 dl riven ost)
Salt & Peppar

Om man vill variera sig lite så lägg i:
Champinjoner
Vitlök

Hur gör man?
1) Sätt på saltat vatten för att koka spagettin i. När det kokat upp läg i pastan.
2) Stek baconen (+champinjoner och vitlök om så önskas)
3) Blanda ihop ägg, mjölk och den rivna osten. Salta & Peppra smeten.
4) När pastan kokat klart häller du av vattnet och häller tillbaka spagettin i grytan.
5) Häll i smeten och baconen i grytan och rör om. Värmen från pastan räcker för att "tillaga" såsen.
6) Lägg upp och ös på generöst med nymald svartpeppar.

Buon Apetito!

4 comments:

Frida said...

Tack för ett bra recept som jag kan arbeta med som spanskauppgift! Det låter väldigt mumsigt också :)

Anonymous said...

Tur att du har lagt upp receptet, annars hade jag fått ringa och väcka er idag *ler*. Det blir ännu en middag/lunch efter dina recept. Du är en ängel! Bamsekram M

Charlie@wallpaper said...

Tack så mycket! var itne helt säker på om man kunde använda sig av mjök.

Eden said...

Det va gott och framförallt smidigt att laga. Det fick mig göra möjligt med bara mjölk istället för grädde.