Thursday, February 14, 2008

Parmainlindad Kycklingfilé med Paprikapasta


Martins mamma brukar bjuda på den här rätten och jag tycker alltid att det blir så saftigt och gott. Det blir dessutom en härligt gul färg på pastan.

Ingredienser:

Paprikapastan

300 gr Tagiatelle
1 dl Grädde
2 dl
Hönsbuljong
2 Gula Paprikor
1 liten Gul Lök
1 Vitlöksklyfta
Salt & peppar

Eventuellt 10-12 svarta oliver

Kycklingen

1 Kycklingfilé per perso
n1 Skiva Parmaskinka per Kycklingfilé
Mjukost med lite örtsmak - Boursin är mumsigt, Eller en ost som heter Roulle eller Philadelphia med en god smak
Salt & Peppar

Hur gör man?

1) Börja med att förbereda Kycklingen så är det gjort.
2) Man kan välja att ha kycklingfiléerna hela eller gör som jag och dela den en gång på längden - då blir de lite mindre och får mer ost & skinksmak.
3) Skär ett snitt på längden och fyll i med örtosten
4) Linda parmaskinkan runt
5) Ställ in i kylen
Då kan du börja med pastan...
6) Skala och finhacka löken. Kärna ur och tärna paprikorna.
7) Fräs lök och paprika i lite matfett tillsammans med pressad vitlök, utan att det får färg.
8) Tillsätt grädde och buljong och låt det puttra tills paprikan är mjuk, ca 7-8 minuter.
9) Koka under tiden pastan enligt förpackningens anvisningar och stek kycklingen så att den inte är rosa i mitten (du kan också först steka kycklingen på ett stekjärn och sen lägga in den i ugnen)
10) Häll såsen i en mixer eller matberedare och kör till en slät sås.
11) Smaka av med salt och peppar.
12) Blanda såsen med den nykokta pastan och oliverna.

Denna rätt måste nästan serveras med färskriven parmesanost och en fräsch och god sallad!
Mums

1 comment:

Marie said...

Haha, detta brukar jag få hos farmor! Hennes nya paradrätt...Fast med pressad potatis (pasta är inget hon jobbar med, det är ju från utlandet! Har inte vågat tala om att potatis kom från Amerika... :)) Jättegott!!!