Wednesday, January 23, 2008

Varma Mackor med Tomatsoppa

När man har brist på inspiration och ork är detta en fin liten rätt. Tomatsoppan brukar jag köpa någon färdig sort - antingen på burk eller en mer "färsk"-lagad som brukar finnas i kyldisken. När du värmer soppan kan du krydda den med lite oregano och salt & peppar så blir det mer piffigt.

Varma mackor är en underskattad rätt - det är så gott! Man kan göra dem på två sätt - i smörgåsgrill eller i ugnen. Då blir de antingen dubbla eller "öppna".

Ingredienser:
- Bröd - färdigskivat eller ännu godare att köpa ett gott bröd med lite hårt kant tycker jag
- Ketchup eller tomatsås (typ Napolitana-sås till pasta)
- Valfritt pålägg: Salami/skinka/skivade champinjoner/rödlök/zucchini
- Ost - gärna en ost som smakar lite, typ Prästost, Cheddar eller Västerbottenost
- Oregano

I Ugn:
När man gör dem i ugnen kan det enkelt bli lite pizza-känsla.
1) Värm ugnen till 225 grader.
2) Lägg brödskivor på bakplåtspapper på en plåt
3) Bre på ketchup eller färdig tomatsås
4) Lägg på: salami/skinka/skivade champinjoner/rödlök/zucchini
5) Lägg på osten
6) Strössla på oregano
7) In i ugnen tills osten bubblar och får en lätt gyllenbrun ton.

I Smörgåsgrill:
1) Värm grillen
2) Lägg i all fyllning
3) Kläm ihop och lägg i grillen
4) När lampan släcks ta ut mackan - akta så du inte bränner tungan på det varma innehållet.

No comments: