Tuesday, January 22, 2008

Spagetti med Köttfärssås

Mmmm.. Det är så gott med spagetti o köttfärssås. Jag ska nog laga det ikväll. Det är dessutom smidigt att göra en stor sats när man ändå är i farten så kan man frysa in små påsar som man sedan kan tina. Om du inte har just dessa ingredienserna kan du ha i lite annat, själv är jag inte så förtjust i t.ex. selleri men jag vet att det finns de som gillar att ha detta i. Man kan även lyxa till det och lägga i lite parmaskinka för att göra det extra gott!

Ingredienser:

Köttfärs (Jag brukar ta nötfärs, ca 400 gr till 4 personer)
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
1 stor riven morot
1 Buljongtärning
5 dl kokande vatten
2 Burkar krossade tomater (gärna om ni hittar med lite örtsmak)
3-4 msk Tomatpuré
1 näve hackad persilja
Salt & Peppar

Att servera till: Spagetti eller annan valfri pasta, nyriven parmesanost och en god sallad

Hur gör jag?

1) Hacka lök och vitlök, skala och riv moroten
2) Lös upp buljongtärningen i det varma vattnet och ha det redo
3) Fräs löken och vitlöken i en gryta (gärna en gjutjärnsgryta om ni har det)
4) Blanda i den rivna moroten och stek den snabbt
5) Lägg i köttet och se till att allt blir stekt
6) Häll i de krossade tomaterna, buljongen och tomatpurén och blanda runt
7) Salta & peppra lite grann men ta det försiktigt, det är bättre att smaka av ordentligt sen
8) Låt nu såsen stå och puttra länge (Minst 30 minuter men om du har tid så gärna i ett par timmar på låg värme - då blir det godare o godare smak)
9) Strax innan den är redo att serveras kan du blanda i persiljan och smaka om det behövs mer salt & peppar


Tips! När du hackar persilja så lägg den i en kopp och klipp med en sax.


10) Servera med spagetti o sallad!

Buon apetito!

No comments: