Wednesday, January 30, 2008

Köttfärs-Kebab med Riven Potatis

Jag tycker att köttet smakar otroligt gott när man kryddar det så här. Jag tycker det är roligt för det smakar väldigt annorlunda till hur biffar eller andra köttfärs-rätter brukar smaka. Sen är det även kul med potatistillbehöret som blir lite speciellt.

Ingredienser:

Biffarna:
500 gr Nötfärs
1 Ägg
1 msk Röd Curry Paste
2 krm Spiskummin
1 tsk salt
Smör/olja att steka i

Potatisen:
Potatis - typ 8 stycken
1 Purjolök
Salt

Sås:
1 Burk Matlagningsyoghurt
½ Gurka
1 krm Spiskummin
1 tsk Röd Curry Paste
1 krm Salt

Hur gör man?
1) Sätt på ugnen på 250 grader
2) Börja med att göra såsen så får den stå och dra. Riv gurkan och låt vätskan rinna av. Blanda sedan ihop alla ingredienser i en skål. Enkelt!
3) Skala potatisen
4) Riv potatisen på det grova hacket på rivjärnet, hacka purjolöken
5) Bre ut potatisen på en plåt och stoppa in i ugnen. Låt det först stå i 10 minuter.
6) Sen tar du ut potatisen, blandar i purjolöken och saltar. Stoppa in i 10 minuter till.
7) Under tiden som potatisen är i ugnen så blandar du ihop köttet med övriga kött-ingredienser.
8) Forma köttet till små biffar eller korvar - valfri form helt enkelt
9) Stek biffarna/korvarna

När allt är klart så kan man piffa till potatisen genom att "forma" den efter t.ex. en kopp. Ta en kopp och smörj den med lite olja - häll i potatis och vänd det upp och ned på en tallrik. Voila! Ett tjusigt potatitstorn!

No comments: